ontruimen na overlijdenAppartement ontruimen na overlijden: Er zijn allerlei zaken waar u aan moet denken bij het ontruimen van een appartement na een overlijden. Zowel letterlijk als figuurlijk vraagt dit veel van u. Het kan fysiek en geestelijk een zware opgave zijn, met name wanneer u te maken heeft met een overlijden in de naaste familie of kennissenkring. U zit waarschijnlijk met allerlei vragen over de inboedel van de appartement, terwijl u emotioneel ook van alles aan uw hoofd heeft. Friesland Ontruimingen helpt u bij de ontruiming van de appartement na een overlijden.
.
Bij het ontruimen van een appartement na een sterfgeval, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie zal de focus liggen op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Het ontruimen van het huis van de overledene bijvoorbeeld. Bij een koophuis om het verkoopklaar te maken, bij een huurhuis om het huis leeg en bezemschoon aan de verhuurder op te leveren
.
Een bedrijf inschakelen om een huis leeg te laten halen of zelf ontruimen?
Het huis leegruimen na overlijden van een dierbare is geen gemakkelijke opgave. Veel spullen roepen herinneringen op. En waarschijnlijk kost het u daarom moeite om er afstand van te nemen. Het liefst bewaart u alles.
.
In de praktijk is dit natuurlijk geen optie, want u heeft deze spullen zelf al, of is er simpelweg geen ruimte meer om deze spullen een plekje te geven. Maar waar moeten deze spullen dan naartoe?

.

Friesland Ontruimingen weet wel raad met de spullen. Wij werken nauw samen met onder andere kringloopwinkels zoals Dorcas en het Leger des Heils.

.
U hoeft alleen persoonlijke bezittingen van te voren uit te zoeken. Alle persoonlijke bezittingen die wij achteraf nog tegen komen, worden netjes bij elkaar voor u bewaard. Dit staat bij ons hoog in het vaandel, dat hiervan niks verloren gaat.
.

Snelle en efficiënte dienstverlening

Een ander probleem is tijd. Vanwege al het regelwerk omtrent het overlijden is de tijd beperkt. De opzegtermijn na overlijden bedraagt bij huurhuizen vaak een maand. Verzorgingstehuizen hanteren voor een kamer vaak een termijn van zes dagen.
.
Friesland Ontruimingen werkt zorgvuldig en efficiënt. Daarnaast ontruimen onze medewerkers een huis vaak sneller dan familieleden, omdat zij geen emotionele binding hebben met de goederen.
.
Hoe gaan wij te werk?
Friesland Ontruimingen ruimt de appartement na overlijden volledig op. Alle nog aanwezige boedel in de appartement wordt op vakkundige wijze uit de appartement verwijderd. Alle nog bruikbare boedel gaat naar een kringloopwinkel
Voor eventuele waardevolle inboedel en overige roerende goederen die u als familie niet zelf wil behouden. Bieden wij sinds kort de service, om deze van u aan te kopen.
.
U kunt hierbij denken aan antiek, auto’s, caravans, motoren etc. Voor meer informatie zie het tabblad: inkoop roerende goederen. Overige, niet bruikbare boedel, wordt netjes afgevoerd.
.
Wat gebeurt er nadat de appartement is leeggehaald? Nadat alle boedel uit de appartement is opgeruimd, werkt Friesland Ontruimingen de appartement geheel conform de opleveringseisen af. Gordijnen, plakplastic en vloerbedekking worden verwijderd en gaatjes in de muren worden gedicht. Nadat alle werkzaamheden klaar zijn, wordt er geveegd of stofzuigt. Zo leveren we iedere appartement naar alle tevredenheid op!
.
Een handige checklijst wat u moet regelen na een overlijden kunt u hier vinden:
× Kan ik u helpen?